Sursa notează că există și în România așa-ziși comercianți care promovează și vând ”dispozitivul-minune”. Un jurnalist s-a dat drept șofer interesat de produs și a contactat un vânzător prin telefon. ”E 110 lei, cu livrare oridune în țară. E din America, cred că asta spune tot (n.r. despre calitatea dispozitivului)”, i-a spus vânzătorul, care a stabilit o întâlnire cu ”clientul”, dar a precizat că predarea dispozitivului se va face printr-un intermediar.
Intermediarul s-a dovedit a fi o bătrână care ținea în mână o pungă de plastic. ”Nu știu, nu am folosit produsul, are instrucțiuni în engleză. Nu am avut probleme, cine a luat a fost mulțumit”, i-a spus bătrâna jurnalistului sub acoperire.
Sursa notează că ”nu prea poți să tragi la răspundere” o femeie care nu știe ce vinde și că lipsa plângerilor se explică tocmai prin acest aspect.
În orice caz, având în vedere anunțul Centrului european pentru protecția consumatorului și faptul că respectivul ”dispozitiv-minune” se găsește pe internet la prețuri foarte variate, de la 20 la 200 de lei, este recomandat ca șoferii să nu dea curs acestei oferte. Mai ales că, din moment ce este vorba despre un dispozitiv care se conectează la mașină, acesta mai degrabă consumă carburant decât să îl ”economisească”.